woensdag 28 mei 2014

Zomaar wat reacties


Er zijn mensen bij het CDA (jawel, de partij die de familie torenhoog in het vaandel heeft staan) en bij de PVV (who else) die vinden dat het kinderpardon VOLLEDIG UIT DE HAND loopt.
Ze denken dat als wij met onze hand over het hart strijken, kinderen die hier al zo lang wonen, soms zelfs hier zijn geboren zodat ze in het land van herkomst niet of nauwelijks meer zouden kunnen wennen, en deze kinderen een verblijfsvergunning geven er meer en meer (tsunami) asielzoekers hier zullen komen want Nederlanders zijn "zo gastvrij".
Ten eerste ben ik van mening dat we deze kinderen niet terug kunnen sturen omdat dat onmenselijk is, en wij Nederlanders geen onmensen zijn. Ten tweede denk ik niet dat dit tot een hogere asielstroom zal leiden. Als er meer asielzoekers komen, dan is er meer reden om te vluchten, en dat is natuurlijk al erg genoeg. Vluchten uit je land doe je niet voor je lol.

Op een Facebooksite waar Geert Wilders wordt geadoreerd is ook veelvuldig gereageerd op het kinderpardon. Hieronder een kleine selectie uit de vele, vele haatdragende reacties. Mijn bloed kookt en tegelijkertijd schaam ik me voor een aantal Nederlanders die een "andere mening" hebben dan ik.

Is dit de gastvrijheid die ze bedoelen?














1 opmerking:

  1. Werkelijk te erg voor woorden. Ze staan allemaal met naam en toenaam en schamen zich er blijkbaar niet voor. En zelfs als hun betoog nauwelijks te volgen is door de onbeholpen taal, dan nog straalt de haat ervan af.

    BeantwoordenVerwijderen